Felsõvezetõi változások a nemzetközi Generali Csoportnál
2017.01.27
A nemzetközi Generali Csoport igazgatósága január 25-én felsõvezetõi személyi változásokról döntött. A cégcsoport ügyvezetõ és pénzügyi igazgatója, Alberto Minali benyújtotta lemondását, és 2017. január 31-ével elhagyja a csoportot. Az ügyvezetõ igazgatói pozíciót egyelõre nem tölti be más.

A cégcsoport pénzügyi igazgatójává azonnali hatállyal Luigi Lubellit, a jelenlegi vállalati pénzügyi vezetõt nevezték ki, emellett õ tölti be a vállalati számlák kezeléséért felelõs vezetõ pozíciót is. A szakember egyúttal az ügyvezetõ bizottsághoz is csatlakozik. A korábban Minalihoz tartozó területek a nemzetközi cégcsoport vezérigazgatója, Philippe Donnet közvetlen irányítása alá kerülnek.

Az igazgatóság nevében Gabriele Galateri di Genola köszönte meg Alberto Minali eddigi munkáját, sok sikert kívánva szakmai jövõjéhez. Emellett üdvözölte Luigi Lubelli kinevezését, elõrevetítve a magas szintû szaktudás és profizmus várható pozitív hatásait a Generali Biztosítónál.

Az igazgatóság arról is döntött, hogy a Befektetési Bizottság a jövõben a stratégiai mûködésre is kiterjesztett tanácsadószerepet tölt be, támogatva ezzel a legfõbb döntéshozók munkáját, így nevét Befektetési és Stratégiai Bizottságra változtatták. A bizottságot a nemzetközi cégcsoport vezérigazgatója, Philippe Donnet vezeti, tagjai pedig az igazgatóság tagjai: Gabriele Galateri di Genola, Francesco Gaetano Caltagirone, Lorenzo Pellicioli, Clemente Rebecchini és Paola Sapienza. A nemzetközi csoport pénzügyi területért felelõs igazgatója, kockázatkezelési igazgatója és befektetésekért felelõs igazgatója is részt vesznek az üléseken.

A vezérigazgató tájékoztatta az igazgatóságot a tavaly megújított stratégiai terv végrehajtásáról is, akik elégedettségüket fejezték ki a megvalósítással kapcsolatban.