Közel másfélszeresére nõtt a CIG Pannónia profitja
2014.11.13
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. 2014 elsõ három negyedévében 46 százalékkal, 523 millió forintra növelte adózott eredményét 2013 azonos idõszakához viszonyítva – közölte a biztosító társaság. Ezzel sorozatban a hatodik nyereséges negyedévét zárta a társaság.

A cég bruttó díjbevétele 2014 harmadik negyedévének végén 9,675 milliárd forint volt, amelynek legnagyobb részét a 8,754 milliárd forint rendszeres díj tette ki, míg az eseti díjak összege 921 millió forint volt.

A biztosító 2014 elsõ három negyedéve során 572 millió forint biztosítástechnikai eredményt ért el, mely 15 millió forinttal haladja meg az elõzõ év azonos idõszakának eredményét.

A mûködés racionalizálásának köszönhetõen 2013 hasonló idõszakához képest az igazgatási költségek 29 százalékkal csökkentek.

A biztosító rendelkezésre álló szavatoló tõkéje 4,418 milliárd forint, ami jelentõsen meghaladja a biztosítókról és a biztosítási tevékenységrõl szóló törvény szerinti tõkeszükségletet – közölték.

A vállalat tevékenységében továbbra is meghatározó a befektetéshez kötött életbiztosítások értékesítése, azonban a stagnáló rendszeres befektetési egységekhez kötött életbiztosítási piac mellett tevékenységének diverzifikációja, ezáltal a hagyományos életbiztosítási, egészségbiztosítási és nyugdíjbiztosítási portfoliójának növelése is fontos része az új stratégiának – olvasható a cég közleményében.