Tovább növekedett a piacvezetõ biztosító
2014.12.02
A korrigált díjbevétel alapján piacvezetõ Generali Csoport az év elsõ 9 hónapjában 87,9 milliárd forintos korrigált díjbevételt realizált, ami az elõzõ év azonos idõszakához viszonyítva 2,4 százalékos növekedés. A nem-élet terület 2,2 százalékkal emelkedett a vállalatcsoportnál, míg az életbiztosítási piacon a piaci átlagot meghaladó mértékben, 2,8 százalékkal növelte bevételét.

A magyarországi Generali Csoport (beleszámítva a Generali Biztosítót, szlovákiai fióktelep nélkül a Genertelt és az Európai Utazási Biztosítót) 87,9 milliárd forintos korrigált díjbevétele az elõzõ év azonos idõszakához viszonyítva 2,4 százalékkal növekedett, ezzel a csoport piaci részaránya 17,1%, mellyel megõrizte piacvezetõ pozícióját. A vállalatcsoport tagjai közül a Generali Biztosító piaci részesedése 16,1 százalék, az Európai Utazási Biztosítóé változatlanul 0,4 százalék, míg a Genertelé 0,6 százalék az idei év elsõ kilenc hónapjának eredményei alapján.

A Generali Csoport életbiztosításokból származó korrigált díjbevétele 2,8 százalékkal növekedett, amellyel a piaci átlag felett teljesített a társaság. A nem-élet terület 2,2 százalékkal emelkedett a Generali Csoportnál (a teljes piac 4%-kal). Ezen szegmensben a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításokból származó bevételek a Generali Biztosítónál a piaci átlag (8,3 %) felett, 10,8 százalékkal növekedtek, cégcsoport szinten 2,3 százalékkal.