Tíz év alatt megháromszorozódhat a biztosítási piac
2014.12.11
A globális biztosítási piac tíz év alatt mintegy háromszorozása, 2000 milliárd dollárra hízhat, a mostani 600 milliárdról – állítja a Lloyd’s elnöke. Egy bermudai konferencián John Neslon azt mondta, hogy Törökország, Kína, Brazília, Mexikó és India esetében a legjobbak a kilátások a növekedésre, hiszen ezek meglehetõsen alulbiztosított országok – írja a The Royal Gazette.

Nelson ugyanakkor arra is figyelmeztetett, hogy különösen Ázsiában, a szabályozás egyre inkább protekcionista irányt mutat, ami aggasztó a külföldi biztosítótársaságok számára.

Azt is elmondta, hogy a határokon átnyúló tõkemozgás a 2007-es 11,8 milliárd dollárról, 2012-re 4,6 milliárdra csökkent, de a határon átnyúló kereskedelemre is negatív hatással voltak a különféle kereskedelmi korlátozások.

Mindezek ellenére a londoni Lloyd’s elnöke úgy véli, hogy fényes jövõ elé néz az iparág az elkövetkezõ évtizedben.

A konferencián az is elhangzott, hogy a mainstream biztosítási ágazat nem okozott gazdasági problémákat a válság idején és azóta sem, azonban egyes biztosítók esetében, amelyek nem hagyományos biztosítási tevékenységet folytattak – mint amilyen az AIG – megmutatkozott, hogy milyen problémákat tud okozni a nem-hagyományos diverzifikáció.