Utasbiztosítás: a bankkártya nem mindig elég
2015.02.10
A bankkártyákhoz kapcsolódó utazási biztosítás leegyszerûsíti a vakáció elõtti készülõdés tennivalóit, idõt és pénzt is spórolhatunk vele. Fontos azonban tudni, hogy a banki plasztikkal járó baleset- és poggyászbiztosítás sokszor az alacsony kártérítési összegek miatt nem jó megoldás.

A Cetelem Klubkártya esetében egyetlen vásárlást követõen, másnaptól életbe lép a kártyához kapcsolódó díjmentes utazási biztosítás, melynek díját a kártya éves díja magában foglalja - olvasható a pénzintézet közleményében. Az utasbiztosítás az utazás megkezdését követõ 60 egymást követõ napon kínál biztonságot a nem munka célú kiutazásokra. A kisebb bosszúságot jelentõ poggyászkéséstõl a fatális esetekig számos káresemény után jár a biztosítási összeg. A biztosítás a kártyával végzett elsõ fizetést követõ nap 0.00 órától lép életbe, egy évig érvényes, és automatikusan meghosszabbodik a következõ éves díj megfizetésével.

„Az ügyfeleinknek nyújtott biztonság mellett termékeink fejlesztésekor a kényelmi szempontokat is kiemelten fontosan kezeljük. Ez a filozófia ihlette a MasterCard standard típusú Cetelem Klubkártyájához kapcsolódó extraszolgáltatási csomag kidolgozását” – mondta Lukácsi Zoltán, a Magyar Cetelem Bank marketingigazgatója.

Külföldi utazás elõtt mindenképp érdemes tájékozódni a banktól kapott utasbiztosítás szolgáltatásairól! Fontos tudni, hogy a bankkártya mellé csatolt utasbiztosítás mely országok területére terjeszti ki a biztosítási fedezetet. Amennyiben olyan államot látogatunk meg utazásunk során, amely nem szerepel a biztosítási feltételek területi hatályára vonatkozó kitételében, akkor sajnos az extra szolgáltatásként kapott utasbiztosítás nem szolgáltat.

További szempont, hogy milyen összeghatárig alkalmas az utazási biztosítás a külföldi egészségügyi intézmény igénybevételének finanszírozására. Érdemes utánajárni a biztosítás szolgáltatási összegeinek, mert egy csupán pár milliós forintos orvosi költséglimitet tartalmazó utasbiztosítás kisebb, illetve kevésbé jelentõs mértékû orvosi ellátás esetén segíti az ügyfelet, amit Nyugat-Európában néhány napos kórházi ápolással is túl lehet lépni.

Aki mégis megelégszik a kártyával kapott ajándék biztosítással, jól teszi, ha kiutazása elõtt tájékozódik, hogy a szolgáltatás mögött melyik társaság áll, s milyen számon és kinél jelentheti be a kárt, enélkül ugyanis nagy tortúrának teheti ki magát.