A MetLife a világ legelismertebb életbiztosítója a Fortune Magazin szerint
2015.03.06
A Fortune Magazin a „világ legelismertebb cégei” listáján a MetLife szerezte meg az elsõ helyet az élet- és egészségbiztosítók közül. Tavaly a cég a második helyen végzett, 2013-ban pedig még csak az ötödik volt a rangsorban.

A Fortune „világ legelismertebb cégei” (World's Most Admired Companies) ranglistájára való felkerülés igen meghatározó tényezõnek számít a vállalati hírnév szempontjából. A rangsor összeállításakor kilenc ismérv alapján értékelik a vállalatok hírnevét és teljesítményét, ezek az innováció, a vállalati vagyon használata, a társadalmi felelõsség, az emberek kezelése, a vállalatirányítás minõsége, a pénzügyi stabilitás, a hosszú távú befektetések, a termékek és szolgáltatások minõsége és a globális versenyképesség.

Idén az élet- és egészségbiztosítási ágazatban a MetLife szerezte meg az elsõ helyet, amit a cég mind a 65 ezer dolgozójának megköszönt a biztosító elnök-vezérigazgatója, Steven A. Kandarian.

A MetLife a társadalmi felelõsségvállalás (CSR) tekintetében is jelentõset fejlõdött, amit az is mutat, hogy a Bloomberg környezeti, társadalmi és irányítási teljesítmény szempontjából felállított ágazati rangsorában tíz helyet lépett elõre, így a második helyen végzett.