Az év alapkezelõjének választották az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelõt
2015.03.10
A Privátbankár.hu Klasszis 2015 díjátadóján további három elismerést is besepert az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelõ.

A 2014-es sikereket követõen 2015-ben is sikerült kiválóan teljesíteni az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelõnek a Klasszis versenyen. Idén a díjak közül a legfontosabbat, az „Év Alapkezelõje” címet vívta ki magának az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelõ. A díj nemcsak az egyes portfóliók teljesítményét honorálja, hanem az Alapkezelõ többéves kiegyensúlyozott teljesítményét, és kiemelkedõ szakmai tudását. Ez utóbbi elsõsorban annak köszönhetõ, hogy a globális és rendkívül tõkeerõs Aegon cégcsoport közép-kelet-európai régiós vagyonkezelési központjaként magyar, lengyel, cseh, szlovák, ukrán, román és török vagyont kezelnek Budapestrõl, mintegy 4 milliárd euró értékben!

További három kategóriában is elismerést szerzett az Aegon alapkezelõje. A Budapesti Értéktõzsde különdíját, az Év Legjobb Hazai Részvénybefektetõ Alapja címet az Aegon Közép-Európai Részvény Alap nyerte el. Ennél az értékelésnél pontrendszert használtak, amelynél azért is járt pont, ha valaki sok magyar részvényt tartott, és azért is, ha a részvényportfóliójának összértéke jelentõsen emelkedett az adott évben.

Az „Év Legígéretesebb Pénzpiaci Alapja” 2015-ben az az Aegon Pénzpiaci Befektetési Alap lett, míg az Aegon Climate Change Részvény Befektetési Alap az „Év Legjobb EUR Részvény Alapja” díjával gazdagodott.

A gyõztest az alapkezelõk, a tõkepiaci szakemberek, a brókercégek, a hazai gazdasági, pénzügyi szaksajtó (60%) és a közönség szavazatai (40%) alapján választották ki.