Közel egymilliárd forint folyt be a CIG Pannóniánál nyugdíjbiztosításra
2015.03.24
Nyugdíjbiztosítás, vezetõi felelõsségbiztosítás, réspiacok - e három területre koncentrál idén igazán a CIG Pannónia, mondta a Portfolio.hu-nak adott interjújában Kádár Gabriella.

A CIG Pannónia nyugdíjtermékei iránti kereslet fontos szerepet játszott a kedvezõ 2014-es értékesítési eredményeinkben: az új üzlet közel 45%-át, mintegy 960 millió forintot tett ki a nyugdíjbiztosítások állománydíja – közölte a szakember.

A nyugdíjbiztosítások mellett idén a unit-linked biztosításokban komoly lehetõséget lát a biztosító, de a kockázatkezelési célú biztosítási termékekre is nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni

A CIG Pannónia EMABIT esetében a vezetõi felelõsségbiztosításokban lát Kádár Gabirella potenciált: az új felelõsségi szabályok alapján ugyanis már elindultak az elsõ olyan perek, amelyek ismét e biztosítások jelentõségére irányíthatják a figyelmet.

Mindemellett a réspiaci szegmensekre is nagyobb hangsúlyt fektetnek, mint amilyen a kezesi biztosítás, a kiterjesztett garancia biztosítás, illetve a vételár-biztosítás. Növekedési potenciált látunk vagyonbiztosítónk határon átnyúló szolgáltatásai további fejlesztésében is – tette hozzá Kádár Gabriella.

Ami a szabályozói változásokat illeti, a szakértõ a lapnak elmondta, hogy a jutalékok szabályozását szükséges lépésnek tartja, mivel a piaci önszabályozás nem volt kellõen hatékony ezen a téren. Ugyanakkor nem érzékelnek jelentõs elvándorlást, létszámcsökkenést. A korábbi piaci félelmek szerencsére nem igazolódtak be: az értékesítést nem gátolja a jutalékcsepegtetés bevezetés – mondta a Kádár.

A Szolvencia II. szabályozásra való felkészülés egy átfogó projekt keretében zajlik. A biztosítónál a szervezet egészére kiterjedõ oktatási programot indítottak, ami az adminisztrátortól a felügyelõ bizottság elnökéig mindenki számára biztosítja, hogy az érintettségének megfelelõ szintû tudásra tegyen szert a Szolvencia II. szabályozásról. Az igazi kihívást az S2 által diktált új szemlélet stratégiaalkotási, döntéshozatali és operációs folyamatokba történõ beépítése jelenti – véli a szakértõ.