Hét éves csúcson a Generali!
2015.05.14
A Generali idei elsõ negyedéves jelentése szerint a legjobb üzemi eredményt érte el a társaság az elmúlt 7 évben. Az olasz biztosító üzemi eredménye 6 százalékkal emelkedett, köszönhetõen az erõs életbiztosítási tevékenységének.

Európa harmadik legnagyobb biztosítója az idei elsõ negyedévben 1,326 milliárd eurós eredményt ért el, felülmúlva az elemzõk 1,28 milliárdos várakozását. Ezzel az elmúlt hét év legjobb negyedéves eredményét produkálta a társaság.

A díjbevételek az elsõ három hónapban 8,3%-kal, 20,1 milliárd euróra emelkedtek, amit az életbiztosítási díjbevételek 12,7%-os növekedése generált, különösen a unit-linked szegmensben. A milánói székhelyû biztosító szerint a vártnál jobb eredmények a pénzügyi piacok teljesítményének köszönhetõk.

A riválisaihoz hasonlóan, a Generali is gyenge gazdasági növekedéssel szembesült a hazai piacon, ahol a mélyben lévõ kamatok még a befektetési hozamokat is felemésztették. A nyereségesség növelése érdekében ezért költségcsökkentést, eszközértékesítést hajtott végre a Generali.

Olaszország legnagyobb biztosítója Szolvencia I mutatója 168%-on állt március végén, szemben a 2014 év végi 156%-kal.