Közel százmilliós kárbejelentés a Groupamánál
2015.05.26
A Groupama Garancia Biztosítóhoz az elmúlt héten idõszak több mint 1300 lakásbiztosítási kárbejelentés érkezett a megszokottnál viharosabb, csapadékosabb idõjárás miatt. A legtöbb bejelentés (172) Békés megyébõl érkezett. A biztosítótársaság mindent megtesz a mielõbbi kárrendezés érdekében.

A második legtöbb lakásbiztosítási szerzõdést kezelõ biztosítótársaságnál a kárbejelentések száma az elmúlt hét viharai, felhõszakadásai, jégverései, illetve villámcsapásai következtében meghaladja az 1300 darabot, melynek kárösszege közel 100 millió forint. A Groupama Garancia Biztosító tapasztalatai szerint ilyen mértékû természeti esemény után még további jelentõs számú kárbejelentés várható.

Kiemelkedõen sok bejelentés érkezet a villámcsapások kapcsán: a bejelentéseknek körülbelül harmada (közel 450) villámlásokhoz kapcsolódik, ezen belül is a villámcsapások másodlagos hatásai miatt érkezett különösen sok (422) bejelentés. Ugyancsak jelentõs számban (236) érkeztek kárbejelentések a jégverés miatt.

A biztosítótársaság szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a Groupama Garancia Biztosító mindent megtesz a mielõbbi kárrendezésért. A bejelentett károk gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követõ napon kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelõleget fizet a társaság.

A Groupama Garancia Biztosító a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések az ügyfélszolgálati irodákban személyesen, telefonon, faxon, online a www.groupamadirekt.hu „Írjon nekünk! menüponton keresztül, valamint a TeleCenter a 06 1 467 3500 telefonszámán is megtehetõk.