Eltûnhetnek a biztosítók a Generali vezére szerint
2015.05.29
Akár el is tûnhetnek a biztosítótársaságok, hacsak nem kezdenek valamit az elsöprõ technológiai változásokkal – figyelmeztet a Generali vezérigazgatója. Az olasz biztosítócsoport éppen ezért úgy döntött, hogy 1,25 milliárd eurót fektet a következõ négy évben üzleti tevékenységének átalakítására.

Díjbevételét tekintve Európa harmadik legnagyobb biztosítója arra készül, hogy hat kockázati tõkealapba fektet, beleértve a Szilícium-völgyben található GGVC Capitalt és a Ribbitet – írja a Financial Times. A Generali arra kérte ezeket a társaságokat, hogy a nevében pénzügyi technológiai start upokba fektessenek: mobil fizetési szolgáltatóktól, az adatelemzési szolgáltatókig.

A biztosítási szektor, amely eddig lemaradásban volt az összes többi ágazattal szemben, jelenleg forradalom küszöbén áll - közölte Mario Greco, a Generali vezére a társaság londoni befektetõi napján. Ezt a társaságok vagy megértik és akkor a változások élvonalába kerülhetnek, vagy az iparág akár el is tûnhet – tette hozzá Greco.

A várható beruházások szemléltetésére a vezérigazgató azt is nyilvánosságra hozta, hogy kizárólagos tárgyalásokat folytat jelenleg egy londoni székhelyû telematikai cég, a MyDrive Solutions megvásárlásáról. Az analitikai fejlesztések felügyeletére egy teljesen új pozíciót is létrehoztak a Generalin belül.

Nem a Generali az elsõ, amelyik a pénzügyi tech szektorba fektet. Idén a francia Axa biztosító is elindította 200 millió euróból saját kockázati tõkealapját.