Új területet hódít meg a Generali egy startup felvásárlásával
2015.07.23
A nemzetközi Generali Csoport felvásárolta a 2010-ben indult brit start-up céget, a MyDrive Solutions-t, ezzel újabb nagy lépést téve az ügyfélközpontú biztosítási termékek fejlesztése terén.

A Generali májusban bejelentett stratégájának értelmében, azért, hogy okosabb és egyszerûbb biztosítási megoldásokat kínálhasson ügyfelei számára, kiemelt figyelmet fordít az adatelemzésre, a következõ négy év során pedig az új technológiákra mintegy 1,25 milliárd eurót költ majd. Ezen stratégia egyik elsõ lépéseként vásárolta fel a MyDrive-ot, az autóbiztosításokhoz köthetõ telematikai adatok elemzésével foglalkozó start-up céget. A tranzakció pedig lehetõvé teszi, hogy a Generali a jövõben az ügyfelek vezetési stílusához igazítva alakítsa ki egyedi biztosítási konstrukcióit.

A MyDrive a felhasználók adatait különféle technológiai eszközön keresztül gyûjti be, így például okostelefonok is segíthetik a rendszert olyan prediktív algoritmusok és viselkedési pontrendszer kidolgozásában, amelyekkel a Generali könnyen megtalálhatja az ügyfél számára legmegfelelõbb biztosítási terméket. Mindez pedig a kockázatok mértékétõl függõen akár kedvezõbb díjszabást is jelenthet.