Majdnem duplázott az NN Csoport
2015.08.05
A tavalyihoz képest közel kétszeresére nõtt az NN Csoport mûködési eredménye a második negyedévben, a kedvezõbb jövedelmezõségi adatoknak, valamint a befektetési tevékenységbõl származó osztalékoknak és a céltartalék-felszabadításoknak köszönhetõen - írja a Portfolio.hu.

2015 második negyedévében az NN Csoport 488 millió eurós mûködési eredményt ért el, ami 90 százalékkal magasabb az elõzõ év hasonló idõszakának teljesítményénél. A társaság nettó eredménye 56 százalékkal 392 millió euróra emelkedett. A tõkearányos megtérülés (ROE) 14,9 százalék volt a második negyedévben az elõzõ év azonos idõszakának 8,7 százalékos rátájához képest.

Az NN európai biztosítási ágazata 24,1 százalékkal emelve profitját 55 millió euróval járult hozzá a mûködési eredményhez. Európában az NN az életbiztosítási védelmet nyújtó termékekre helyez kiemelt hangsúlyt.

Az NN Csoport vezetése 0,46 eurós osztalékelõleg kifizetésére tett javaslatot. Az NN Csoport részvényeit több mint egy éve, 2014. július 2-án vezették be az amszterdami Euronext tõzsdére. Az idei év elsõ hat hónapjában az ING Csoport fokozatosan 37,6 százalékra csökkentette a fennmaradó részesedését az NN Csoportban.