A kártyás fizetés is problémás lehet a vihar miatt
2015.08.18
Hatalmas vihar csapott le Budapestre hétfõn kora este. A fõvárosban 83 milliméternyi esõ hullott este, a havi átlag 50 milliméter. Arra készüljenek a budapestiek, hogy egy sor helyen problémás lehet a kártyás fizetés internet és telefonvonal hiányában, és vannak hivatalok is, amik nem tudnak kinyitni. Ilyen például a Baross utcai Kormányablak. Reggel zárva vannak a Podmaniczky utca és környéki, valamint a Mester utcai boltok is - írja az index.hu.

Az intenzív esõzések után felgyülemlett jelentõs mennyiségû csapadék miatt sok helyen akadtak el tömegközlekedési jármûvek és személygépkocsik az utakon, volt, akit a tûzoltóknak kellett kimenteniük az autójából - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) szóvivõje kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

Kedd reggelig országszerte több mint 350 helyszínre riasztották a tûzoltókat. A legtöbb bejelentést a fõvárosból és az agglomerációból kapták, de a Balaton déli partján, több Somogy megyei településen is számos kár felszámolásában kell még segítenie a katasztrófavédelemnek. Hajdu Márton szerint fõként a hirtelen lezúduló nagy mennyiségû csapadék, valamint leszakadt faágak, kidõlt fák okoztak problémát.

A városban hétfõn este 31 elektromos alállomást öntött el a víz, ezekbõl eltávolították a csapadékvizet, a többi az ELMÜ-n múlik. A cég szóvivõje elmondta, hogy 40 ezer háztartásnál kapcsolták le az áramot biztonsági okból. Ezeket folyamatosan kapcsolják be, 6 óra körül még 8-9 ezer háztartásban nem volt áram.

A BKK kezd magához térni, de érdemes átfutni a reggeli jelentésüket. Az aluljárókban található automaták beáztak, több helyen nem mûködnek. A Szépvölgyi utat lezárták a Bécsi útnál, mert beszakadt az útpálya. A 29-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Szentlélek tér H felé nem érinti a Kolosy tér és a Zsigmond tér megállót.

A Dél-Balatonnál eközben még mindig késnek a vonatok. Fonyód és Balatonszentgyörgy között vonatpótló buszok járnak.

Ma is várható újabb, jelentõs mennyiségû esõ, tájékoztatta a meteorológiai szolgálat az MTI-t. Kedden a Dunától keletre lesz záporos, zivataros az idõ, arrafelé hullhat rövid idõ alatt 20-40 milliméternyi esõ. Az Észak-Alföldön és az Északi-középhegységben néhány helyen ennél is több, akár 40-60 milliméternyi csapadék is lezúdulhat. Több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében.