6-szor több kár a hétvégi vihar miatt
2014.03.18
A hétvégi, szokatlanul viharos, erõsen szeles, esõs idõjárás a háztartások nagy részét érintette. A Groupama Garancia Biztosítóhoz eddig beérkezett 2035 lakásbiztosítási kárbejelentésbõl 1750 viharkárra vonatkozott, amely az azonos idõszak átlagának hatszorosa. Az ország szinte valamennyi régiója érintett az idõjárási viszontagságokban, de kiemelkedõen sok bejelentés érkezett Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest, és Heves megyékbõl. A biztosítótársaság mindent megtesz a mielõbbi kárrendezés érdekében.

A lakásbiztosítási kárbejelentések száma, az elmúlt hétvége erõsen viharos, rendkívül szeles idõjártásának következtében, a Groupama Garancia Biztosítónál elérte a 2035 bejelentést, melynek kárösszege 100 millió forint feletti. A társaság tapasztalatai szerint ilyen mértékû természeti esemény után még további jelentõs számú kárbejelentés várható, ám a biztosítótársaság hangsúlyozza, hogy az eddigi bejelentések száma már most hatszorosa az idõszaki átlagnak.

A hétvégi viharok kapcsán a Groupama Garancia Biztosítóhoz beérkezett legtöbb kárbejelentés Szabolcs-Szatmár-Bereg, Pest, és Heves megyékbõl érkezett. Csak ezekrõl a területekrõl kapta a biztosítótársaság a bejelentések felét, így a becsült károk összege is itt a legmagasabb, majd 40 millió forint.

A biztosító szakemberei folyamatosan végzik a károk felmérését, a Groupama Garancia Biztosító mindent megtesz a mielõbbi kárrendezésért. A kisebb értékû, 100 ezer forint alatti károk esetén a Groupama Garancia Biztosító alkalmazza a telefonos kárrendezést, melyek gyorsított ütemben, 1-2 napon belül kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelõleget fizet a társaság.

A Groupama Garancia Biztosító a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések az ügyfélszolgálati irodákban személyesen, telefonon, faxon, online a www.groupamadirekt.hu „Írjon nekünk! menüponton keresztül, valamint a TeleCenter a 06 1 467 3500 telefonszámán is megtehetõk.