Növelte nyereségét a QBE európai részlege
2015.08.24
A QBE Europe összesített kárhányada 85,8%-ra javult az idei elsõ hat hónapban, a tavalyi év hasonló idõszakának 94,2%-áról. A biztosítótársaság európai részlege a mûködési eredményeit is javítani tudta az elsõ félévben, így az idén 236 millió dollárt tett ki, szemben az elõzõ év hasonló idõszaki 117 millióval.

A biztosító profitja 278 millió dollárra emelkedett a 2014 elején elért 98 millióról. Annak ellenére sikerült eredménymutatóit javítania a társaságnak, hogy a bruttó díjbevétel 1,9 százalékkal, 2,66 milliárd dollárra csökkent. A QBE szerint ez azonban elsõsorban a font dollárral szembeni gyengülésével magyarázható. Változatlan árfolyamon a díjbevétel 7%-kal emelkedett volna.

Javulás a brit piacon

Az európai részleg eredménye valamennyi üzletágban javulást mutatott, azonban a teljesítmény legjobban a lakossági üzletágban, különösen az Egyesült Királyságban növekedett. A teljes QBE csoport esetében a bruttó díjbevételek 1%-kal, 8,56 milliárd dollárra emelkedtek, míg a nettó adózott eredmény 24%-kal, 488 millió dollárra emelkedett.