Kisállat biztosítás: egyre több a szorongó kutya
2015.08.28
Egyre nõ a kisállat-biztosítások esetében az olyan kárigények száma, amelyben a háziállatok szorongástól, vagy túlzott tisztálkodási kényszertõl szenvednek – állítja egy brit biztosító.

A The Co-operative Insurance adatai szerint a szorongásos és viselkedési problémákhoz kötõdõ kárigények mintegy 80%-át kutyák miatt nyújtják be a gazdik. A mintegy 21 ezer kisállat-biztosítási ügyféllel rendelkezõ társaság adatai szerint a szorongáshoz és ehhez kapcsolódó betegségekhez kötõdõ kárigények száma hatszoros növekedést mutatott az elmúlt 3,5 évben. Az ilyen kárigények átlagos értéke egy kisállat esetében 239 font.

A benyújtott kárigények olyan betegségekhez kapcsolódtak, mint a szeparációs szorongás, az általános szorongás, valamint különbözõ viselkedési problémák, mint az agresszió, a szobatisztasági problémák vagy a túlzott tisztálkodás.

A Co-operative szerint a szorongás és nyugtalanság a kutyákat úgy tûnik, jobban érinti, mint a macskákat, miután a kárigények 80%-a kutyákhoz kötõdik.
A gazdik egyre növekvõ családi és munkahelyi kötelezettségei miatt a kisállatok körében egyre nõ a szorongásos megbetegedések száma, aminek anyagi és érzelmi hatása is lehet az állattartókra – állítja a biztosító.