Saját viszontbiztosítót hoz létre az olasz biztosító
2015.09.11
Az UnipolSai Assicurazioni biztosítótársaság saját viszontbiztosítót hoz létre, kontinentális Európa nem-életbiztosítási piacát megcélozva. A társaság székhelye Dublin, neve UnipolRe, eszközeinek értéke pedig több mint 500 millió euró.

A viszontbiztosító kis és közepes méretû biztosítóknak nyújt majd viszontbiztosítási szolgáltatást, nem-életbiztosítási területen, beleértve a felelõsségbiztosítást is.
Az UnipolRe vezérigazgatója az UnipolSai Assicurazioni viszontbiztosításokért felelõs vezetõje, Marc Sordoni lesz.

Mivel az anyavállalat igen nagy szakértelemmel rendelkezik bizonyos területeken, különösen a felelõsségbiztosítás és az ingatlan üzletágban, ezért úgy véljük, hogy egyedi és személyre szabott megoldásokat tudunk nyújtani a biztosítóknak – közölte Sordoni.

Mivel az UnipolRe egy igen nagy pénzügyi csoport tulajdonában áll, ez biztos hátteret nyújt az esetleges váratlan igények felmerülése esetén is – véli a vezérigazgató.

Sordoni azt is elmondta, hogy a cég sajátos ROE-követelménye különbözik a legtöbb hasonló viszontbiztosítóétól: mindössze egyszámjegyû hozamot várnak, ami jóval alacsonyabb más piaci szereplõk elvárásainál.