Enyhén javul hazánk biztosítottsága
2015.09.14
Ugyan Magyarország még mindig alulbiztosítottnak számít az európai országok körében, a szektorban felélénkülés figyelhetõ meg: a díjbevételek is nõttek és a kezelt vagyon mérete is - hangzott el a Gazdasági Rádióban.

Az elsõ félévben a piacon a bevételek nõttek, ahogy a kezelt vagyon mérete is növekedésnek indult. A befizetett díj mennyiségénél sokkal fontosabb, hogy mekkora összeget bíznak a biztosítási szektorra a vevõk – véli a MABISZ életbiztosítási tagozatának elnökhelyettese.

Az életbiztosítási piacon a rendszeres biztosítások díjbevétele nõ, aminek fontos szerepe van a tavaly januárban bevezetett nyugdíjbiztosításoknak, hiszen ez egy olyan termék, amelyet az állam adójóváírás formájában támogat – magyarázta Kuruc Péter.

A tisztán kockázati életbiztosítások esetében a penetráció még roppant alacsony Magyarországon. Ezekben a termékekben komoly növekedési lehetõséget lát az elnökhelyettes. Havonta 1-2 ezer forintnyi megtakarítást arra lehetne fordítani, hogy váratlan helyzetek bekövetkezése esetén védelmet szerezzenek az ügyfelek.