Ezek a biztosítók nyújtják a legszínvonalasabb szolgáltatást
2015.09.22
Hétfõn minden eddigi rekordot meghaladó, csaknem nyolcszáz résztvevõ jelenlétében megnyílt a Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás, amely hosszú évek óta a biztosítási szakma egyik csúcseseményének számít. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) által szervezett kétnapos rendezvény hétfõi gálaestjén átadták az elmúlt évben legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtó biztosítóknak járó, immár jelentõs hagyománnyal rendelkezõ díjakat, amelyek közül 2015-ben hármat a Generali, egyet pedig az AIG vihetett haza.

A független alkuszok 2004 óta minden szeptemberben díjazzák azokat a biztosítókat, amelyek az elmúlt év során a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtották. A szakmai berkekben régóta nagy elismerésnek számító Szolgáltatásminõségi Verseny díjait idén négy kategóriában osztották ki. 2015-ben az alábbi biztosítók bizonyultak a legjobbnak:

  • a gépjármû-biztosítások, a személybiztosítások, valamint a lakossági vagyonbiztosítási kategóriában a Generali Biztosító Zrt, míg
  • a vállalati vagyonbiztosítási kategóriában az AIG Europe Limited magyarországi fióktelepe

kapta meg az alkuszszövetség díjait. A legjobb biztosítók között dobogós helyeken szerepelt még az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és az Allianz Hungária Zrt. is.


„Örömmel látjuk, hogy a biztosítási piac ismét fokozatosan növekvõ pályára áll, amelyben a biztosítási szakma iránti ügyfélbizalom erõsödése is szerepet játszik. Mindez a piaci szereplõk komoly törekvésének eredménye, amely a minõségi szolgáltatásokra egyre fokozódó hangsúlyt helyez. Ezért a Szolgáltatásminõségi verseny élbolyában végezni egyre nagyobb erõfeszítést kíván meg a biztosítóktól” – emelte ki Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke

Az idei konferencia két napján a biztosítási szakma minden területérõl összesen 793 vendég regisztrálta magát, akik közösen vitatják meg a biztosítási piac aktuális kérdéseit és keresnek megoldásokat a problémákra.