Ezek a leginnovatívabb biztosítók a világon
2015.12.10
A Boston Consulting Group idén is összeállította az 50 leginnovatívabb vállalat listáját, amelyet ebben az évben is az Apple és a Google vezet, a harmadik helyre pedig a Tesla került. A pénzügyi szolgáltatók közül idén két biztosító is bekerült a TOP50-be!

A vállalati döntéshozók 79 százaléka szerint az innováció a három legfontosabb üzleti prioritás egyike, ez az arány tíz évvel ezelõtt csupán 66 százalék volt - állapította meg a vezetési tanácsadó cég friss tanulmánya.

A jelentés szerint a 29 amerikai, 11 európai és 10 ázsiai vállalat 76 százaléka nem technológiai cég. A lista élén álló tíz társaság fele szintén "hagyományos" vállalat, csakúgy, mint 10 évvel ezelõtt. Többségüknél korábban az innovációval külön szervezeti egység foglalkozott, azonban a digitális és mobil trendek eredményeként a szervezetek egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy az innovatív gondolkodás a lehetõ legtöbb területen megjelenjen az üzleti tervezés és mûködés során - írta a BCG.

A multinacionális vállalatok számára a növekedés hagyományos, organikus útja az új piacok, újabb régiók felé nyitás. A további növekedésnek azonban az innováció az egyetlen útja. Sok cég nem is házon belül keresi az innovációs lehetõségeket, hanem felvásárlásokkal. Erre jó példa a top10-be bekerült egészségügyi cég, a Gilead Sciences, amely 2011-ben vásárolta fel 11 milliárd dollárért a Pharmasset nevû szektortársát.

Két biztosító is a TOP50-ben!

A TOP50-es listában idén szám szerint 6 pénzügyi szolgáltató kapott helyet, élükön az AXA biztosítóval, amely a rangsor 22. helyén végzett. Õt követte az Allianz, a 25. helyen.

Forrás: BCG