A Lemonade elindítja az új, blockchain alapú parametrikus biztosítását
2022.03.24

A Lemonade Foundation, a Lemonade Insurance által alapított nonprofit szervezet bemutatta a Lemonade Crypto Climate Coalitiont, egy decentralizált autonóm szervezetet, amely azon dolgozik, hogy parametrikus időjárásbiztosítást építsen ki és terjesszen a gazdák és állattartók számára.

A koalíciónak, amely az időjárási kockázat meghatározásán, a kárigények értékelésének automatizálásán, valamint a finanszírozás és a viszontbiztosítás elérhetővé tételén dolgozik, az Avalanche, a Hannover Re, a Pula, a Tomorrow.io, a Chainlink, a DAOstack és az Etherisc a tagja. A biztosítás először Afrikában fog bevezetésre kerülni, valamikor a jövő évben.

A biztosítás egy decentralizált alkalmazás lesz az Avalanche-on, egy okos szerződés platformon. A gazdálkodók a telefonjuk segítségével helyi valutában vagy stabilcoinban teljesíthetnek és fogadhatnak majd kifizetéseket.

„Afrikában becslések szerint 300 millió kisbirtokos gazdálkodó van. Többségüknek valós éghajlati kockázatokkal kell szembenéznie a megélhetését illetően, mivel a hagyományos, kártérítésen alapuló biztosítások gyakran megfizethetetlenek vagy elérhetetlenek számukra" - mondta Rose Goslinga, a Pula, egy kenyai székhelyű, digitális és mezőgazdasági biztosításokra specializálódott insurtech társalapítója. „Itt jön képbe a Lemonade Crypto Climate Coalition ereje: Egy olyan on-chain megoldás, amely lehetővé teszi a gazdák számára, hogy végre pénzügyi védelmet kapjanak az egyre gyakoribbá váló kockázatokkal, például az aszállyal szemben."