2018-ig nem épül meg az új budapesti kórház
2015.10.26
A Sportkórház területén épülhet föl az új budapesti szuperkórház – értesült az Origo. A budaiak öröme azonban nem lehet teljes, mivel az intézmény 2018-ig biztosan nem fog elkészülni.

A Sportkórház helyén hozzák majd létre az új budapesti szuperkórházat – értesült az Origo kormánypárti forrásokból. Információik szerint a kabinetben kész ténynek számít, hogy a kormány a XII. kerületben építi föl az új intézményt. Az is biztosra vehetõ, hogy az új kórház 2018-ig nem fog elkészülni, mivel a jövõ évi költségvetésben is csupán egymilliárd forintot költenének a tervezésre és az elõkészítésre.

Rogán Antal még a Fidesz frakcióvezetõjeként februárban jelentette be, hogy a kormány tervei szerint egy új budapesti kórházat építenek a következõ években. Ezután heves lobbizás indult meg a fõvárosi kerületek között, hogy hol épüljön meg az új intézmény. Az már tavasszal eldõlt, hogy nem Pesten valósul majd meg, mivel a Duna bal partján az utóbbi években rengeteg egészségügyi beruházás volt, ráadásul több modern kórház is van itt.