Változtak a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításról szóló jogszabályok
2015.12.02
A parlament módosította a kötelezõ felelõsségbiztosításról szóló törvényt, jövõre a biztosítók már nem kínálhatnak jobb feltételeket az újonnan szerzõdõ autósoknak, mint a régi ügyfeleknek.

Az országgyûlés december 1-jén, kedden a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosításról (kgfb) szóló törvény módosításával arra kötelezte a biztosítókat, hogy meglévõ ügyfeleiknek jövõre már nem kínálhatnak az új ügyfeleknek kínáltnál hátrányosabb díjtarifát. A módosító a kihirdetést követõ kilencvenedik napon lép hatályba. A biztosítók ekkortól már csak korábbi ügyfeleik hûségét tudják elismerni díjtarifájukban.

A parlament arra is kötelezte a biztosítókat, hogy honlapjukon és az ügyfélfogadásra nyitva álló helyiségeikben folyamatosan tüntessék fel ezt a változást. A biztosítóknak emellett figyelemfelhívásra alkalmas módon értesíteniük kell ügyfeleiket az évforduló elõtt arról, hogy a díjtarifa a már meglévõ ügyfeleknek nem lehet hátrányosabb, továbbá arról is, miként módosul a szerzõdés a régi ügyfél javára az új szabályozás eredményeként.