Az Allianz megválik oroszországi többségi részesedésétől
2022.06.13

Az Allianz csoport megállapodott arról, hogy eladja oroszországi érdekeltségeinek többségi részesedését az Interholdingnak, az orosz Zetta Insurance biztosító tulajdonosának. A tranzakció lezárását követően az Allianz 49,9%-os kisebbségi részesedéssel fog rendelkezni az egyesített vállalatban.

A tranzakciónak a becslések szerint mintegy 0,4 milliárd euró negatív hatása lesz az Allianz eredménykimutatására, nagyrészt a negatív árfolyamhatásnak köszönhetően. Az Allianz Csoport szavatolótőkéjére ez nem lesz hatással.

A megállapodás, amely az Allianz oroszországi tevékenységének visszaszorításáról szóló döntését követi, a folytonosságot hivatott biztosítani az ügyfelek és a munkavállalók számára.

Az Interholding tulajdonában lévő Zetta Insurance több mint 120 értékesítési ponttal rendelkezik Oroszországban, és több mint 6500 ügynökkel legalább 150 orosz városban. A vállalat, amely a kis- és középvállalati ügyfél mellett több mint 1 millió lakossági ügyféllel rendekezik, 350 autókereskedővel és 30 kereskedelmi bankkal áll partnerségben az országban.

A tranzakció a szabályozó hatóságok jóváhagyására vér.