Az AXA vezeti a legnagyobb európai biztosítók listáját
2022.08.16

A 2020-as bruttó díjbevétel alapján rangsorolva az AXA 115,3 milliárd dollárral vezeti a legnagyobb európai biztosítók listáját.

Az AM Best hitelminősítő adatai alapján Európa legnagyobb biztosítótársaságairól felállított rangsorból az is kiderül, hogy a négy nagy európai viszontbiztosító közül csak a Munich Re és a Swiss Re jutott be az első tízbe.

A Munich Re 67,4 milliárd dolláros bruttó díjbevétellel a negyedik helyen áll. A Swiss Re a nyolcadik helyre jutott 42,9 milliárd dollár díjbevétellel.

A SCOR, a másik négy nagy európai viszontbiztosító egyike, 20,1 milliárd dolláros díjbevételével a 20. helyen végzett a listán. De a Hannover Re még a listára sem került fel.

A lista második helyén az Allianz áll 101,9 milliárd dolláros díjbevétellel. A vállalat 2020-ban 8,7 milliárd dolláros adózott eredményt ért el - ez volt a legmagasabb a listán.

A harmadik helyen az olasz Generali biztosító áll 82,8 milliárd dollár bruttó díjbevétellel, valamint 2,4 milliárd dollár adózott eredménnyel.

Egy hellyel a Munich Re mögött a Zurich Insurance Group áll, amely 50,5 milliárd dollár díjbevételt jegyez, szorosan mögötte a hatodik helyen a HDI Group áll 49,4 milliárd díjbevétellel.

A lista hetedik helyén a Lloyd's áll. A világ vezető biztosítási és viszontbiztosítási piactere 48,1 milliárd dollár díjbevételt jegyzett, valamint 1,2 milliárd dolláros adózás utáni veszteséget.

A Swiss Re mögött a kilencedik helyen a Chubb áll, 41,2 milliárd dollár díjbevétellel valamint 3,4 milliárd dolláros adózott eredménnyel.

A rangsort a Crédit Agricole Assurances zárja, a franciaországi székhelyű biztosító 36,1 milliárd dollár díjbevételt könyvelt el, másfél milliárd dolláros adózott eredménnyel.