Szenzorokkal a munkahelyi balesetek ellen
2022.08.19

Az amerikai Hanover biztosítótársaság új szenzoros biztosítási programot vezetett be a munkavállalók balesetbiztosítási kártérítési igényeinek csökkentése érdekében.

A program a munkavállalók sérüléseinek csökkentését célzó, a munkahelyi ergonómiára vonatkozó érzékelőket alkalmaz. A biztosító a dorsaVi technológiai szolgáltatóval kötött partnerséget, hogy olyan viselhető érzékelőket biztosítson, amelyekkel például a csomagolósoron dolgozók testtartása nyomon követhető. Az eszközöket a karra, egy másikat a hát felső részére, egyet pedig a hát alsó részére helyeznek, amely érzékeli a testre ható erőt. Ezután azonnal jelzi a dolgozónak, hogy megfelelő-e a testtartása, emellett a munkáltató a gyártósoron lévő csomagolóasztalok magasságának elhelyezését is ennek megfelelően módosíthatja.

A dorsaVi szenzorokat a Hanover ingyenesen biztosítja a munkavállalók számára, akárcsak a három másik biztosítási területen alkalmazott szenzortechnológiákat: ingatlan, járművezetői flotta telematika és nehézgépek nyomon követése. Ezekkel az eszközökkel jelentős mértékű károk (vízkár, lopáskár) előzhetők meg.

A biztosítók egyre gyakrabban alakítanak ki partnerségeket a biztonsági és felügyeleti technológiák szolgáltatóival, és gyakran kínálnak biztosítási kedvezményeket vagy ingyenes eszközöket. Bár a Hanover nem kínál kedvezményeket az érzékelőprogramokhoz csatlakozó biztosítottaknak, az szenzorokat ingyenesen biztosítja.