Várakozáson felül teljesített a MetLife
2022.08.05

A legnagyobb amerikai életbiztosító, a MetLife az elemzői becsléseket felülmúló eredményről számolt be, köszönhetően az erős díjbevételeknek, amit még a kamatkörnyezet miatt gyengélkedő befektetési eredmények sem tudtak letörni.

A második negyedévi 2 dolláros korrigált részvényenkénti eredmény meghaladta a Bloomberg által megkérdezett 16 elemző 1,45 dolláros átlagos becslését. Egy évvel ezelőtt a nyereség részvényenként 2,37 dollár volt.

Legfontosabb megállapítások:

  • A nettó árbevétel 97%-kal 103 millió dollárra esett, a csökkenést a származékos ügyletekhez és befektetésekhez kapcsolódó veszteségek okozták. A vállalat az előző negyedévben a vagyon- és baleseti üzletág eladásából származó nyereséget is elkönyvelte.
  • A magasabb nyugdíjbiztosítási értékesítések hozzájárultak ahhoz, hogy a díjak, jutalékok és egyéb bevételek az egy évvel korábbihoz képest 23%-kal, 13,9 milliárd dollárra emelkedtek.
  • A befektetések nettó eredménye 32%-kal 3,58 milliárd dollárra csökkent, főként a magántőke befektetések hozamgyengülése miatt.
  • A származékos ügyletek nettó vesztesége 1,2 milliárd dollár volt, ami elsősorban a hosszú távú kamatlábak emelkedésének és az erősebb dollárnak tudható be. A vállalat származtatott ügyleteket használ a kockázatok fedezésére.
  • A Covid-hoz kapcsolódó életbiztosítási kárigények csökkentek a csoportos üzletágban, amely 400 millió dolláros korrigált eredményről számolt be. A vállalat latin-amerikai üzletágában szintén csökkentek a világjárványhoz kapcsolódó kárigények.

A MetLife erős pénzügyi eredményekről számolt be a második negyedévben a kihívásokkal teli környezet ellenére" - mondta Michel Khalaf vezérigazgató a közleményben.