Engedélyt kapott az N26
2016.07.25
Megkapta a banki mûködéshez szükséges engedélyeket az N26 (korábban Number26) nevû német startup. A kizárólag okostelefonokon és tableteken szolgáltató vállalkozás tervezett termékpalettáján a klasszikus pénzintézeti szolgáltatások mellett a biztosítási funkciók is szerepelnek.

Az Európai Központi Bank, és a BaFin német pénzügyi felügyeleti szerv is áldását adta az N26 pénzintézetként való mûködésére. A mindössze három éves cég újabb példája annak, miként próbálnak a viszonylag kisméretû,újonnan létrejövõ piaci szereplõk a technológiai fejlesztésekre jellemzõen lassan reagáló nagy szolgáltatók rovására kihasítani egy szeletet a tortából azáltal, hogy a kor elvárásainak megfelelõen a legújabb kommunikációs eszközökön is elérhetõ egyszerû, praktikus pénzügyi szolgáltatásokat kínálnak.

Az új platformok nem csupán a már megszokott banki szolgáltatásokat ölelik fel, hanem igyekeznek maradéktalanul kihasználni a technológia nyújtotta elõnyöket. A telefonnal történõ fizetés, átutalás, sõt akár hitelfelvétel mellett akár olyan funkciók is elérhetõk lesznek, mint például éttermi fizetés esetén a számla megosztása az asztaltársasággal. A startup befektetõi között tudja a híres Szilícium Völgybeli milliárdos Peter Thiel-t, júniusban pedig 40 millió dollárral beszállt a hongkongi milliárdos Li Ka-Shing érdekeltségi körébe tartozó Horizon Ventures is.