Aggasztó a szélsőséges időjárás elleni védelem hiánya a félvezetőiparban
2022.09.07

A félvezetőipar jelentős hányada valószínűleg nem rendelkezik szélsőséges időjárási kockázatok elleni védelemmel - erre a problémára hívta fel a figyelmet a WTW biztosítási bróker nemrégiben végzett felmérése.

A szélsőséges időjárási viszonyok növekedésével a fedezet hiányosságai költségesnek bizonyulhatnak. A felmérés megállapította, hogy az egyik fő kihívás, amellyel a vállalatoknak szembe kell nézniük a megfelelő vagyonbiztosítási fedezet megkötésekor, az a kínálat hiánya.

Mint tudjuk, a félvezetők által vezérelt innovatív technológiák az élet számos területén gyors fejlődést eredményeznek, az elektromos autóktól a mobileszközökig. Ugyanakkor a félvezetőgyártókra nyomás nehezedik, hogy megfeleljenek az ügyfelek egyre összetettebb és változó igényeinek.

Mivel a növekvő politikai és gazdasági instabilitás a világjárvány nyomában jár, ami további zavarokat okoz, a WTW felmérése szerint a vállalkozások nem biztos, hogy olyan ellenállóak a megrázkódtatásokkal szemben, mint kellene.

Tekintettel arra, hogy a félvezetőgyártás a magas kockázatú régiókban összpontosul, aggasztó, hogy a vállalkozások kevesebb mint fele (46%) mondta azt, hogy rendelkezik olyan biztosítással, amely garantálja, hogy az ellátási láncban a szélsőséges időjárás nem gyakorol komoly hatást a vállalkozásukra - áll a jelentésben.

A vállalatok valamivel több mint a fele (51%) jelezte, hogy rendelkezik valamilyen fedezettel, de nem biztos abban, hogy ez elegendő.

Ugyanakkor még az ázsiai-csendes-óceáni térségben és Észak-Amerikában is, ahol a szélsőséges időjárás történelmileg mindig is hatással volt a félvezetőgyártókra, 67%, illetve 41% vallotta be, hogy nem biztos abban, hogy teljes körű biztosítási fedezettel rendelkezik.