Lassul a brit gazdaság
2016.08.12
A legpesszimistább elõrejelzések ugyan nem igazolódtak be, de érezhetõen lassul a brit gazdaság a közelgõ Brexit következtében, legalábbis a Bank of England felmérése szerint.

A kutatás összesen 700 vállalkozás képviselõit kérdezte a Brexit döntés utáni tapaszatalatokról, s habár a negatív trend iránya nem fordult meg, más felmérésekkel, illetve a pesszimista jóslatokkal összevetve azért nem olyan rossz a helyzet, tovább erõsítve azt a nézetet, hogy a kezdeti idõszakban kissé túlzóan reagált a piac.Ezzel együtt a helyzet nem túl szívderítõ.

A B2B szektor bevételei három éve nem voltak ilyen alacsonyak, és a B2C vállalkozások is 2012 augusztusa óta nem teljesítettek ilyen gyengén, bár utóbbit sokan hajlamosak a szokatlanul esõs idõjárásnak betudni. Tény azonban, hogy egymás után jelentik be a vállalatok terjeszkedési szándékaik visszavonását, folyamatosan csökken a befektetõi szándék és ehhez kapcsolódva a munkaerõkereslet is. Mindezek tükrében a Bank of England szerint elkerülhetetlen, hogy az Egyesült Királyság enyhe recessziót lesz kénytelen elszenvedni a következõ 6-12 hónapban.