Kulcsfontosságú szerep jut a biztosítóknak az ukrajnai konfliktus hatásaival szembeni ellenállóképesség kialakításában
2022.10.28

A Lloyd's és az Aon legújabb jelentése felszólítja a biztosítási ágazatot, hogy segítse az ügyfeleket az ukrajnai konfliktus hatásaival szembeni ellenálló képesség kialakításában

A jelentés számos olyan területet és kockázatot emel ki, amelyek az ukrajnai háború miatt további intézkedéseket igényelnek az iparágtól az ellenállóképesség javítása érdekében.

A jelentés kiemel egy sor meglévő biztosítási megoldást, amelyek már rendelkezésre állnak néhány fő probléma megoldására, például az Ukrajnából kifelé irányuló létfontosságú gabonaszállítmányok biztosításának lehetőségét, valamint az energia- és nukleáris biztosítási piacok szerepét.

Más területeken, például az ellátási lánc és a reputációs kockázat terén azonban további intézkedésekre van szükség az iparág részéről, hogy az ügyfelek nagyobb ellenálló képességet tudjanak kialakítani az ukrajnai háború hatásaival szemben.

Egy korábbi jelentésre építve a Lloyd's és az Aon 7 olyan kulcsfontosságú piaci erőt azonosít, amelyek a kockázati környezetet befolyásolják, emellett olyan gyakorlati megoldásokat is felvázol, melyet az iparág alkalmazhat ezek kezelésére. A világgazdaságot érintő konkrét kihívások közé tartozik a jelentés szerint a kibertér, az ellátási lánc, az élelmiszerbiztonság, az éghajlatváltozás, az energiabiztonság, az ESG és a orosz-ukrán felekről alkotott közvélekedés.

A biztosítási és viszontbiztosítási ágazat számára megfogalmazott cselekvési felhívás fényében a két cég innovációs fórumot indít, hogy lehetőséget biztosítson a felmerülő ügyféligényeket kielégítő új megoldások piacra juttatásának támogatására.

Az ágazat eddig is gyors lépéseket tett az ügyfelek előtt álló számos kihívás kezelésére, és továbbra is elkötelezett amellett, hogy segítsenek az egyre összetettebbé váló kockázatok globális mérséklésében és felgyorsítsák az innovatív megoldások megvalósítását.

Az innovatív termékek és megoldások fejlesztésére való összpontosítás elengedhetetlen ahhoz, hogy az iparág betöltse kritikus szerepét, és segítse a szervezeteket abban, hogy eligazodjanak és jobb döntéseket hozzanak az egyre változékonyabb kockázati környezetben.

A biztosítók és viszontbiztosítók igyekeznek a termékinnováció élvonalába kerülni, hogy segítsenek a védelmi hiányosságok felszámolásában, amelyek az elmúlt hónapokban kialakultak.