Svájciak fektetnek a magyar életbiztosítóba
2011.10.18
Három év alatt legfeljebb 20 millió eurót fektet a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.-be a GEM Global Yield Fund Limited és a GEM Management Ltd., az errõl szóló, korábban aláírt szerzõdés hétfõn lépett hatályba - közölte a CIG Pannónia Életbiztosító a BÉT honlapján hétfõn.

A 20 millió eurós tõkebefektetés mellett a svájci befektetõ vállalja, hogy 4 millió darab CIG részvényt jegyez le.

A közleményben a CIG emlékeztet: a szerzõdés hatálybalépésének több együttes feltétele volt, így többek között a társaság részvényeinek bevezetése a tõzsdére, valamint az, hogy a CIG közgyûlése adjon felhatalmazást az igazgatóságnak az eljárás lefolytatására, valamint megszülessen a megállapodás az elszámolással megbízandó bankokkal.

\"Tekintettel arra, hogy mindezek a feltételek teljesültek, a szerzõs hatályba lépett, a kötelezettségvállalási idõszak alatt a GEM bármikor élhet az opciós jogával a négy millió darab CIGPANNONIA részvény megszerzése vonatkozásában, továbbá Társaságunknak megnyílt a lehetõsége a (...) tõkebevonásra\" - olvasható a közleményben.

A CIG Pannónia szerint a szerzõdéseknek köszönhetõen a meglévõ mûködés finanszírozásán túl, újabb beruházásokra, a nem-élet üzletág fejlesztésére is lehetõség lesz.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) májusban engedélyezte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. nem-életbiztosító leányvállalatának, a CIG Pannónia Elsõ Magyar Általános Biztosító Zrt. tevékenységi körének kibõvítését. Az engedély kiterjed a szárazföldi jármû-casco módozat, önjáró szárazföldi jármûvekkel összefüggõ felelõsség- (kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás nélkül), valamint általános felelõsség, temetési biztosítási és pénzügyi veszteségek esetére vonatkozó biztosításokra.