Szigorúbb büntetés a vezetés közben mobilozóknak
2016.11.11
Amennyiben az Egyesült Királyságban elfogadják a most benyújtott törvénymódosítási javaslatot, akkor 2017-tõl kezdõdõen duplájára nõnek az eddigi büntetési tételek azokkal szemben, akik az autójukban, vezetés közben mobiltelefont használnak - tájékoztat a auto-live.hu.

A szaklap cikke szerint az eddigi 100 fontos büntetés 200-ra, a 3 büntetõpont pedig 6-ra emelkedik. Egy nemrég végzett felmérés szerint az elmúlt két évben jelentõsen megnõtt azok száma, akik vezetés közben a mobiltelefonjukat használják, és ebben nem csak a telefonálás van benne, hanem sokan a közösségi oldalakat böngészik. A szigorítást a biztosítótársaságok is támogatják. "Ezek a személyek azonban nem csak a saját életükkel játszanak, hiszen az utastársaik, és a közlekedésben részt vevõ többi embert is veszélybe sodorják, ezért cselekednünk kell” - mondta Emma Banks, a Sheila Wheels biztosító társaság vezetõje.

A teljes cikk itt olvasható: http://auto-live.hu/auto/egyesult-kiralysag-zero-tolerancia-a-vezetes-kozben-mobilozokkal-szemben/