Másfél milliárdos megtakarítást tervez a Zurich
2016.11.18
Svájc legnagyobb biztosítója, a Zurich Insurance Group 2019-ig másfél milliárd dolláros megtakarítási programot hírdetett meg, nyilatkozta a csoport CEO-ja, Mario Greco.

Az új elképzelés egy régebbi terv helyébe lép, ami 2018-ig 1 milliárd dolláros költségcsökkentést irányzott elõ. "A biztosítási szakma jelenleg óriási költségekhez kapcsolódó problémákkal kénytelen szembenézni" - nyilatkozta a Bloombergnek Greco. "Úgy döntöttünk, hogy szembenézünk vele" - tette hozzá, a bejelentésre pedig 2,2 százalékot emelkedtek a csoport részvényei.

A Zurichnek európai riválisaival egyetemben igen nagy problémát okoz a profitabilitás növelése a kontinens lassan növekedõ gazdasága illetve a rekordalacsony kamatkörnyezet jellemezte gazdasági környezetben, melynek kilátásait nem csak a befektetésekbõl származó alacsony bevételek, de az egyes piacokon jellemzõ nyomott árú biztosítási termékek is tovább rontják.

A márciusban kinevezett Greco szerint a kulcs az egyszerûsítésben rejlik. "Az elmúlt években elképesztõen komplikálttá vált az üzletmenet, minden erõmmel azon fogok dolgozni, hogy a lehetõ legnagyobb mértékben leegyszerûsítsem." - nyilatkozta. Habár számos szakértõ szerint a bejelentés nem jelöl ki egyértelmû stratégiai irányt, annyit tudni lehet, hogy az intézkedések keretében alaposan átvilágítják majd a vállalat technológiai infrastruktúráját és munkafolyamatait, továbbá a digitális disztribúciós platformok is bõvítés elé néznek.