Ilyen érzés 80 után
2016.12.02
Sokkoló videóval mutatja be az NN Biztosító, milyen érzés 80 évesnek lenni. Különösen annak fényében elgondolkodtatóak a látottak, hogy a biztosító kutatása alapján a magyarok háromnegyede nyugdíjas éveiben is a munka folytatását tervezi.

Többségünk a nyugdíjkorhatár után is dolgozik majd, legalábbis jelenlegi elképzelései szerint - derül ki az NN Biztosító kutatásából. A megkérdezettek 45 százalékát az aktív élet fenntartásának igénye, 31 százalékot anyagi megfontolások motiválják erre. Mindössze 23 százalék gondolja úgy, hogy nyugdíjas éveit már abszolút a pihenésnek szenteli, ami elég figyelemreméltó eredmény. 

Természetesen a munka alatt nem 8 órás munkarendet kell érteni, 45 százalék napi pár órát, 32 százalék heti egy-két munkával töltött napban gondolkodik, a pozitív választ adók negyede pedig legfeljebb alkalomszerû megbizatásokban gondolkodik. Más kérdés, hogy a várható egészségi állapot mennyire fogja majd ennek akadályát képezni, különösen mivel a megkérdezettek legfõbb jövõre vonatkozó félelme éppen a fizikai állapot, az egészség leromlásával kapcsolatos.