Ismét az EY Tranzakciós üzletága lett az év pénzügyi tanácsadója a régióban
2016.12.20
Az EY Tranzakciós tanácsadási szolgáltatások üzletága lett a 2016-os év M&A pénzügyi tanácsadója a közép- és kelet-európai régióban a vállalati felvásárlásokra és összeolvadásokra vonatkozó információkat gyûjtõ és elemzõ független szervezet, a Mergermarket értékelése szerint. A Londonban ünnepélyes keretek között átadott díj Európa szerte a legnagyobb elismerés a tranzakciós tanácsadási szektorban. Az EY 2014-ben vehette át legutóbb az elismerést.

2016-ban emellett az EY elnyerte az “Év pénzügyi tanácsadó cége Európában” címet is, melyet az elmúlt hét évben hatodik alkalommal ítélt az EY-nak a Mergermarket.

Az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások üzletága Európa negyven országában több, mint 4500 szakemberrel segíti ügyfeleit tranzakciók végrehajtásában, akik közül mintegy 550-en a közép-kelet-európai régióban dolgoznak. A vizsgált idõszakban bejelentett tranzakciók számát tekintve elsõ, az értéket nézve második helyen végzett az EY a Mergermarket eredménylistáján. 

"A Mergermarket elismerése objektív visszajelzés arra vonatkozóan, hogy az EY sikeresen támogatja ügyfeleit tõkeemelések szervezésében, vállalat-felvásárlások és -eladások végrehajtásában. Ennek során támaszkodhatunk a nemzetközi hálózatából eredõ globális kapcsolatrendszerre, szektorspecifikus tapasztalatunkra, tranzakciós szakértõink széleskörû ismereteire. A nemzetközi nagyvállaltok mellett a régióban sok családi vállalkozás is az EY-t választja, ha tõkepiaci tranzakciót hajt végre"  – mondta el a díj kapcsán Dezse Margaret, az EY Tranzakciós Tanácsadási Szolgáltatások Üzletágának vezetõ partnere.