USA szerte elérhetõ lesz a Lemonade
2016.12.23
46 további államra kérvényezett mûködési engedélyt a pár hónapja mûködõ, szélsebesen fejlõdõ biztosítási startup, a Lemonade.

A jelenleg csupán az ingatlantulajdonosoknak és bérlõknek biztosítási konstrukciókat kínáló startup egyelõre csak New York állam területén érhetõ el, ám ez hamarosan változhat. Alig egy évvel a startup ötletének belengetését követõen már az USA legtöbb államára engedélyt kérvényezett a Daniel Schreiber és Shai Wininger alapítók ötletébõl kinõtt, tisztán online és P2P biztosító.

Az egyes államok eltérõ engedélyeztetési folyamatai miatt nem lehet tudni, melyik állam lesz a következõ, melyet le tud fedni a szolgáltatás, mindenesetre a Lemonade külön aloldalt hozott létre, melyen keresztül a felhasználók az egyes államokra szûrve követhetik nyomon az elérhetõséget.

A vállalat hivatalos bejelentése alapján 2017 végéig reményeik szerint sikerül lefedni az Egyesült Államok 97 százalékát. Mint ismeretes, a Lemonade elsõsorban úgynevezett botokat alkalmaz az értékesítés és ügyintézés területein, ami az alapító Wininger szerint elképesztõen gyors növekedést tesz lehetõvé, különösen mivel a kezdeti, korlátozott hatókörû idõszakban is már országos adatbázissal dolgoztak, azaz a további államok kiszolgálása valóban csak az engedélyek beszerzésén múlik, a kiszolgáló háttérrendszer már ugrásra készen áll. Ha ehhez hozzávesszük, hogy pár hete újabb 34 millió dolláros befektetési körön van túl, akkor nehéz elképzelni, hogy ne érné el a startup a kitûzött célokat.