10 százalék új állás után nézhet Londonban
2016.12.26
A Brexit következtében minden tizedik, jelenleg a pénzügyi szektorban dolgozó londoni elvesztheti az állását, amennyiben Nagy Britanniának nem sikerül megfelelõ feltételeket kiharcolnia az Európai Unióból való kilépésérõl szóló tárgyalásokon.

Jeremy Browne, a City of London Corptól úgy nyilatkozott, a London - és jelenleg Európa - pénzügyi életének központjául szolgáló Square Mile területén minden tizedik munkahely közvetlenül az EU piacához való közvetlen hozzáférésen alapul. Ez 16-17 ezer munkahelyet jelent, ami még akkor is rengeteg, ha várhatóan nem egyszerre, tömeges leépítések által megy végbe, hanem fokozatos elbocsátások révén.

Browne a Brexitrõl szóló szavazást követõen folyamatosan járja az egyes tagállamokat annak érdekében, hogy igyekezzen meggyõzni az érintetteket egy esetleges "hard-Brexit" kölcsönösen elõnytelen következményeirõl. Úgy látja az európai döntéshozók jelenleg talán kicsit túl is becsülik az EU fontosságát London sikerességében, ami sajnálatos módon nem sok jót vetít elõre a kompromisszumos megoldásban reménykedõk számára.