Willis: kétszámjegyû növekedés Kelet-Európában
2011.10.26
Az amerikai biztosítási alkusz, a Willis az idei harmadik negyedévben 60 millió dollárt nettó nyereséget ért el, köszönhetõen organikus növekedésének kontinentális Európában, azon belül is elsõsorban Kelet-Európában.

A bróker beszámolója szerint a harmadik negyedévben a bõvített egy részvényre jutó nyereség 0,34 dollár volt, szemben az elõzõ év hasonló idõszakában mért 0,37 dollárral.

A harmadik negyedéves eredményt 15 millió dollárral csökkentette a 2011-es év mûködési eredményeinek felülvizsgálata.

A társaság teljes bevétele 2011 szeptember végén 762 millió dollár volt, amely 4%-kal meghaladja az elõzõ év, hasonló idõszaki 733 millió dolláros bevételt. A jutalékok és díjbevételek 755 millió dollárt tettek ki, amely szintén 4 százalékos bõvülést jelent.

A nemzetközi részleg 11 százalékos jutalék, és díjbevétel növekedést jelentett a vizsgált idõszakban, melyben belül 6 százalék a kedvezõ árfolyammozgásoknak volt köszönhetõ. 5 százalék azonban organikus növekedésbõl származott, fõként a latin-amerikai és kelet-európai kétszámjegyû növekedés eredményeként. Kontinentális Európát tekintetve alacsony egyszámjegyû növekedésrõl számolt be az alkuszcég, míg az

Egyesült Királyság és Írország lakossági üzletága némi csökkenést mutatott.

„Folyamatos 2%-os organikus díjbevétel növekedést sikerült elérnünk egy olyan negyedévben, melyet számos tényezõ nehezített, így például a mûködésünk felülvizsgálatának következményei, a hitelbiztosítási üzletág romló eredményei, azonban olyan kedvezõ tényezõk is hatottak az eredményünkre, mint például az adózással kapcsolatos kiigazítások” – közölte a Willis Group Holdings elnök-vezérigazgatója.

„Az említett régiók erõs organikus növekedést ellensúlyozták az észak-amerikai hitelbiztosítási ágazat kiábrándító eredményei. Az üzletág eredményeinek figyelmen kívül hagyása esetén Észak-Amerikában is csekély mértékû díjbevétel növekedésrõl lehetne beszámolni.” – tette hozzá Joe Plumeri.

Az eredmények ismertetésekor az elnök elmondta, hogy továbbra is igyekeznek tartani magukat eredeti költségcsökkentési terveikhez, melynek köszönhetõen a társaság 2012-ben is növekedést érhet el.