Figyelni kell a kötelezõre
2017.01.09
Többszörösére nõtt a kártérítés címén bevasalható összeg a gépjármû-baleseteknél: az eddigi másfél millió helyett idén 5 millió forintot is behajthat a biztosító azon az autóson, aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt okoz nagy anyagi kárral járó balesetet - hívta fel a figyelmet a a CLB biztosítási alkusz cég.

Érdemes figyelmesen tanulmányozni a napokban a biztosítóktól érkezõ értesítõket, ezekben ugyanis éppen mostanában a kgfb-vel összefüggõ törvényi változásokról értesítik az ügyfeleket - hívja fel a figyelmet Németh Péter. A CLB független biztosítási alkusz cég kommunikációs igazgatója szerint annak ellenére is hasznos lenne mindenkinek "átrágnia" magát a tájékoztatón, hogy annak bizonyos pontjai a laikusoknak bizony nehezen értelmezhetõek és érthetõek.

Mindenki számára felntûnhet azonban, hogy az eddigi másfél millió forint helyett idén már 5 milliót bevasalhat a biztosító attól, aki alkohol vagy kábítószer hatása alatt okoz különösen nagy anyagi kárral járó balesetet. Ugyancsak érdemes megjegyezni, hogy az extrém nagy dologi károk esetén valamelyest csökkent a kártérítési limit, a személyi sérülések után azonban valamivel többet fizethet kártérítésre a biztosító.

Újdonság a fedezetlenségi díj beszedhetõségének idõkorlátja, azaz, míg korábban korlátlanul követelhették a be nem fizetett díjat, úgy idéntõl már csak 5 évig visszamenõleg tehetik ezt, azaz várhatóan nagyobb erõkkel próbálják majd az elmaradásokat beszedni a biztosítók, akár bírósági úton is.