A Generali Csoport is kutatja a Bitcoin technológiájának alkalmazási lehetõségeit
2017.02.13
A nemzetközi Generali Csoport is csatlakozott a Blockchain Insurance Initiative B3i kezdeményezéshez, melynek keretein belül a világ vezetõ biztosítói a blokklánc technológiák alkalmazásának lehetõségeit mérik fel a biztosítási piacon.

A nemzetközi kezdeményezés 2016 októberében indult azzal a céllal, hogy a csatlakozó biztosítók együttesen tanulmányozhassák, hogyan tudják a blockchain technológiákat alkalmazni a biztosítók közötti adatcsere hatákonyabbá tételére.

A résztvevõ vállalatok egy tesztprojekt keretén belül fognak kísérletezni viszontbiztosítási szerzõdések egymás közötti lebonyolításával, a Bitcoin által elhíresült blokklánc technológiát alkalmazva. A technológia - ha sikeresnek bizonyul - egy átlátható, megosztott, szerzõdésekkel összefüggõ információkat tartalmazó nyilvántartással, valamint a kommunikáció és a tranzakciók korszerûsítésével teljesen megreformálhatja a biztosítási piacot. A teszt elsõ eredményeit várhatóan 2017 júniusában hozzák majd nyilvánosságra.

A Blockchain Insurance Initiative B3i kezdeményezésnek a Generali Csoport mellett a következõ 14 biztosító a tagja: Achmea, az Aegon, Ageas, Allianz, Hannover Re, Liberty Mutual, MunichRe, RGA, SCOR, Sompo Japan Nipponkoa Insurance, SwissRe, Tokio Marine Holdings, XL Catlin and Zurich Insurance Group.