Komoly bajban vannak a biztosítók a Brexit miatt
2017.02.20
Jelentõs esély van arra, hogy Nagy-Britannia elõbb lép ki az Európai Unióból, mint ahogy a biztosítók az új európai székhelyükön megtelepedtek volna - írja Portfolio.hu egy vezetõ iparági forrásra hivatkozva.

A szakportál cikke szerint a 60 milliárd font méretû londoni vállalati biztosítási piac nagy része útlevéllel (passporting rights) kapcsolódik az európai piacokhoz. Ez a jog eltûnik a Brexit után, ezért a biztosítóknak az EU más országaiban kell székhelyet keresniük, ha tovább akarnak mûködni a kontinensen. Azonban Mark Weilt, a Marsh nemzetközi alkuszcég nagy-britanniai vezérigazgatója szerint erre a célországok még nincsenek felkészülve: "A biztosítók Londonhoz hasonló, tehetségekkel és szabályozói rugalmassággal rendelkezõ helyeket keresnek maguknak. Ezeknek a helyeknek azonban nincs elég "szávszélességük", a helyi szabályozók nincsenek kellõen felkészülve a kérelmek elbírálására."

A Portfolio.hu teljes cikke itt érhetõ el: http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok_penztarak/kesz_katasztrofa_a_brexit_a_biztositoknak.244287.html