Új elnököt választott a legnagyobb hazai alkuszszövetség
2017.03.06
Sebestyén László személyében új elnököt választott a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) pénteken tartott budapesti közgyûlésén. Az új elnök Papp Lajostól veszi át a pozíciót, aki 11 éven keresztül állt a szövetség élén, ám a következõ idõszakra már nem jelöltette magát.

Sebestyén László 2014 óta a FBAMSZ Online szekciójának vezetõje. 2012 óta a Netrisk.hu Elsõ Online Biztosítási Alkusz Zrt. vezérigazgatója. Ezt megelõzõen 1992-tõl húsz éven keresztül a Generali Csoportnál dolgozott, elõször üzletkötõként, majd vagyonbiztosítási üzletágvezetõként. 2007-2012 között a Genertel Zrt. ügyvezetõje, valamint igazgatósági tagja volt.

A két évvel ezelõtt lezajlott legutóbbi elnökválasztás során a FBAMSZ közgyûlése határozott az elnöki mandátum hosszának a korábbi háromról két évre történõ csökkentésérõl. A jelenlegi elnök mandátuma tehát a 2019 elején tartandó közgyûlésig szól.

FBAMSZ – 25 éve a biztosítási piacon
A teljes alkuszi piac teljesítményének mintegy 60 százalékát képviselõ FBAMSZ éppen negyed évszázada, 1992-ben alakult meg. azóta a biztosítási piacon zajló szakmai párbeszéd egyik fõ kezdeményezõje. A biztosítási alkuszok küldetését támogatva folyamatosan részt vesz a szabályozói környezet változtatását célzó szakmai, törvényhozói egyeztetéseken, miközben aktív tájékoztatási tevékenységével az ügyfelek érdekeit képviselve igyekszik hozzájárulni a magyar biztosítási kultúra fejlesztéséhez.

A szövetség az elmúlt évek során számos biztosításpiaci szabályozás ügyében lépett fel kezdeményezõként: ezek közül a médiában a legnagyobb visszhangot a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás rendszerének átalakítása (az évközi évforduló bevezetése, illetve ezt követõen a szabad évközi díjhirdetés lehetõségének megteremtése) keltette.