Új egészségbiztosító a hazai piacon
2013.11.27
Új szereplõként megjelenik az egészségbiztosítási piacon a Wáberer Hungária Biztosító - jelentette be Wáberer György, a biztosító tulajdonosa kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A társaság szerdán kezdi árusítani a gyors rákdiagnosztikát kínáló biztosítását, amelyben partnere az Onkomplex Kft.

A Wáberer jövõre már tízezres nagyságrendû ügyféllel számol.

A 11 millió szerzõdéssel rendelkezõ és több mint 800 milliárd forint díjbevételû magyar biztosítási piacból az egészségbiztosítások 40 ezer szerzõdéssel és 5 milliárdos díjbevétellel részesednek - ismertette az adatokat Czakóné Kovács Anna, a biztosító vezérigazgatója.

Elmondta: az egészségbiztosítások többsége úgynevezett összeg-biztosítás, amely kórházi kezelés esetén napi térítést, illetve keresetkiesés - táppénz - esetén pótlást nyújt. Ezzel szemben jóval ritkábbak a szolgáltatást nyújtó egészségbiztosítások - mutatott rá.

A Wáberer Hungária a vele szerzõdõknek azt kínálja, hogy daganatos betegség gyanúja esetén 10-12 napon belül elkészíti a diagnózist a szerzõdött partnere, az Onkomplex.

Balázs Anna, a rákdiagnosztikával és asszisztenciával foglalkozó társaság orvos igazgatója a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy az ilyen betegségeknél a túlélést erõsen javítja a felismerés gyorsasága.

A biztosítóval szerzõdött szolgáltató a diagnosztika mellett azt vállalja, hogy a beteget elkíséri a kezelések során is, ezért 30 vezetõ szakorvossal kötött szerzõdést. A kezelés ugyanis már az OEP keretében történik.

A biztosítás egyénileg és csoportosan egyaránt megköthetõ, az elõbbi esetben a cafetéria keretében is vásárolható. A vásárlók 18 és 60 év közöttiek lehetnek. Aki csoportos biztosítás részese, annak nincs várakozási idõ a szolgáltatás igénybevételére, míg az egyéni biztosítottak a kötés után 3 hónap múlva igényelhetik.