Óriási tõkebevonásra készül a világ legnagyobb online biztosítója
2017.03.16
A világ legértékesebb online biztosítója, a kínai Zhong An 1,45 milliárd dolláros tõkebevonásra készül, a cég 5-10 százalékát adják el a tervezett tõzsdére lépés elõtt - írja a Portfolio.hu a Reuters értesülésére hivatkozva.

A szakportál cikke szerint a Zhong An egy olyan online biztosító (insurtech cég), amelyet a kínai online világ két legnagyobb riválisa, az Alibaba és a Tencent, illetve a Ping An biztosító alapított 2013-ban. Az innovatív biztosító többek között felhõ, big data és mobilinternet technológiákat használva nyújt újszerû biztosítási megoldásokat, például automatikus kárrendezési szolgáltatása is van, illetve az alapítók webáruházaiban a csomagokra kötött biztosítások teszik ki a náluk kötött biztosítások durván felét. Emellett balesetbiztosítással, egészségbiztosítással és utasbiztosítással foglalkoznak.

A Reuters értesülése szerint a világ legértékesebb insurtech cégének 5-10 százalékos részesedését értékesíthetik a tulajdonosok, két nagybefektetõvel tárgyalnak legalább 1-1 milliárd jüanos, de összesen akár 10 milliárd jüanos (1,45 milliárd dolláros) tõkeemelésrõl.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.portfolio.hu/vallalatok/it/hatalmasra_hizik_a_vilag_legertekesebb_online_biztositoja.245480.html