Kerékpáros biztosítási kérdések és válaszok
2017.03.20
A jó idõ beköszöntével egyre több kerékpáros jelenik meg a közúti közlekedésben, amivel együtt növekszik a balesetek esélyének lehetõsége is. Az Origo.hu cikke szerint mind az autósoknak, mind pedig a kerékpárosoknak fokozottan célszerû figyelniük a közlekedés során, annak érdekében, hogy a közlekedési baleseteket elkerüljék. Azonban mi történik biztosítási szempontból, ha mégis megtörténik a baleset? A cikk erre is választ ad.

A fõ kérdés, hogy hogyan történik a kárrendezés. Ez azért lényeges, mert amíg a gépjármûveknek kötelezõen rendelkezniük kell gépjármû felelõsségbiztosítással, addig a kerékpárosokra nem vonatkozik ilyen jellegû kötelezõ elõírás. Ebbõl adódóan, ha egy kerékpáros okoz kárt, és nem rendelkezik felelõsségbiztosítással, akkor a kár összegét a saját zsebébõl kell megtérítenie.

A piacon számos biztosítási termék létezik, ami kifejezetten a kerékpárosok számára lett kifejlesztve. Ezekkel a megoldásokkal foglalkozik részletesen az Origo.hu cikke: http://www.origo.hu/jog/lakossagi/20170318-das-jogszerviz-kerekparos-biztositasok-kerdesei.html