A hazai pénzügyi kultúra fejlesztéséért részesült elismerésben a K&H Csoport
2017.03.20
Idén több piaci szereplõ, köztük a K&H Csoport vehette át a Magyar Bankszövetség szakmai elismerését, a pénzügyi kultúra nagykövete díjat, kimagasló társadalmi szerepvállalásáért. A nemzetközi Pénz7 programsorozat március eleji nyitóeseményén a szövetség kiemelte a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedõjét, mellyel a K&H Csoport a pénzügyi tudás, kultúra fejlesztése és terjesztése terén végzett példamutató, elkötelezett munkájáért, a magyarországi Pénz7 kiemelkedõen aktív intézményévé vált 2017-ben.

A tavalyi évhez hasonlóan a K&H Csoport idén is részt vett a nemzetközi Pénz7 eseménysorozatában, amely kezdeményezésben immár 23 európai ország mûködik közre, 2015 óta pedig Magyarország jelentõs pénzintézetei is képviseltetik magukat a programokban. A Pénz7 missziója az iskolás generációk pénzügyi tudatosságra nevelése, gazdálkodási ismereteik széleskörû bõvítése, ezáltal is segítve jövõbeni boldogulásukat. Ezen küldetéssel összhangban áll a K&H Csoport Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezésû, országos szintû pénzügyi vetélkedõ sorozata, amely a diákok pénzügyi ismereteinek kiterjedt fejlesztését hivatott támogatni. Több éves kitartó társadalmi szerepvállalásának elismeréseképp a Magyar Bankszövetség többek közt a K&H Csoportnaknak ajánlotta a 2017-es pénzügyi kultúra nagykövete díjat.

„Mindig is kiemelten fontosnak tartottuk, hogy elõremutató támogatói programokkal vállaljunk szerepet jelentõs, társadalmat érintõ kérdésekben és minél szélesebb körben segítsük a jövõ generációinak pénzügyi fejlesztését. Idén hetedik alkalommal szerveztük meg a K&H Vigyázz, Kész, Pénz! pénzügyi vetélkedõnket, és kétség nélkül állíthatom, hogy idõrõl-idõre egyre aktívabban vágunk bele a programok szervezésébe. Motivációnkat tovább fokozza a diákok lelkesedése, akik évrõl évre egyre nagyobb számban jelentkeznek a vetélkedõre. Kollégáink aktív támogatói tevékenységérõl már nem is beszélve, akiknek köszönhetõen bankfióki mentorprogramunkban ezidáig 170 bankfiók vett részt” – mondta Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezetõ igazgatója.

A Pénz7 programjának nevezései ugyan függetlenek az országos pénzügyi vetélkedõtõl, a cél mégis ugyanaz: a diáktársadalom anyagi ismereteinek elmélyítése, játékos átadása; ezzel egy idõben a K&H Csoport szem elõtt tartja azt is, hogy minden évben megújítsa a vetélkedõ programját. A verseny idei különdíját a hátrányos helyzetû magyarországi térségek iskoláinak ajánlja, különös tekintettel az ott élõk fokozott oktatási igényeire, jövõbeni elõre lépési lehetõségeinek szélesítésére.

A március 6-án indult Pénz7-en a K&H Csoport díjazása mellett a különdíjra jogosult iskola kihirdetésére is sor került. Az osztálykirándulást a szerencsi Bolyai János Katolikus Általános Iskola diákjai nyerték, akik összesen 25 csapattal, azaz 110 diákkal neveztek az idei versenyre. A nyertes kisiskolások március 31-én egy egész napos budapesti kiránduláson vehetnek részt, ahol a város megtekintése mellett fontos pénzügyi intézményeket látogathatnak meg, továbbá játékos programok és izgalmas kvízek keretében fejleszthetik tudásukat.

Az idén hetedik alkalommal megszervezett K&H Vigyázz, Kész, Pénz! vetélkedõ jelenleg második fordulójánál tart, áprilistól pedig a regionális versenyeken mérhetik össze pénzügyi tudásukat a diákok országszerte.