Az egekbe szökött a politikai kockázat
2017.04.18
A Marsh & McLennan biztosítási brókercég politkai kockázatokkal és a hitelspecialitásokkal foglalkozó részlegének vezetõje, Evan Freely szerint sosem látott ütemben növekvõ káosz van készülõben, melyre a szakértõ több évtizedes tapasztalatai szerint még nem volt példa - olvasható a kitekinto.hu cikkében.

Freely elsõsorban a populizmus térnyerése miatt aggódik, állítása szerint többek között a Németországban, Franciaországban, Dániában és Görögországban tehetõ felelõssé például azért, hogy a politikai kockázati biztosítás összege a 2015-ös 8,1 milliárd dollárról 2018-ra várhatóan 10 milliárd dollárra fog növekedni a KPMG jelentése alapján.

Egyes vélemények szerint ez a kereslet növekedés elsõsorban azoknak a cégeknek köszönhetõ, akik kétségbeesetten próbálnak biztosítási védelmet találni a terrorizmus és a kiberbûnözés ellen. A növekvõ geopolitikai kockázatok - így a Brexit, az EU feladarbolódása, vagy a Trump elnökség - emellett a befektetési hozamokra is negatív hatással lehetnek, mivel egyre bizonytalanabb gazadasági környezetet eredményeznek.

A teljes cikket itt tudja elolvasni.