Jelentett az AXA: csökkentek a bevételek
2011.11.04
Az idei év elsõ kilenc hónapjában az AXA bevételei 2%-kal, 65,95 milliárd euróra csökkentek. A biztosítási csoport harmadik negyedéves eredményei összhangban álltak az év elsõ felében elért eredményekkel – közölte az AXA vezérigazgató-helyettese.

Az életbiztosítási szegmensben a csoport bevételei 9,3%-kal 39,79 milliárd euróra csökkentek, míg az egészség vonalon az új szerzõdések bevételei 13%-os emelkedést mutattak. A unit-linked biztosításoknál az új kötések –melyek a teljes állomány 31%-át teszik ki – forgalma 4 százalékkal, 1,34 milliárd euróra csökkent.

A vagyon- és balesetbiztosítások forgalma 3,9%-kal, 21,09 milliárd euróra nõt. Ezen belül a lakossági vonal bevételei 4%-kos bõvülést mutattak – köszönhetõen a 4,6%-os átlagdíj emelkedésnek -, míg az üzleti vonalon ennél enyhébb, 2%-os bevétel növekedést könyvelhetett el az AXA.

Összességében az átlagdíjak 3,7%-kal emelkedtek. A vagyon- és balesetbiztosítási vonalon a bevételek közel 4%-kal nõttek, köszönhetõen a gyorsan növekvõ piacok teljesítményének, valamint a díjak emelkedésének – közölte Denis Duverne.

Az AXA csoport mérlege is igen erõs képet festett: a tõkemegfelelési arány meghaladta a 190%-ot. Duverne szerint az erõs mérleg lehetõvé teszi a csoport számára, hogy a mostani nehéz piaci feltételek közepette is erõs teljesítményt érjenek el.